Κυριακή 29 Μαΐου 2011

«Το Καστελλόριζο δεν είναι ιπτάμενο νησί»

Το Κατσελλόριζο επισκέφτηκε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύμης, Τήλου και Καστελλορίζου κ. Χρυσόστομος για την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Δυστυχώς όμως, η πνευματική λαμπρότητα και ευφροσύνη του εορτασμού σκιάζεται υπό της αγωνίας και αβεβαιότητας που μεγεθύνεται καθημερινώς, παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στα εθνικά μας θέματα, τα οποία ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχουν λάβει αβέβαια τροπή και εξέλιξη.

Ως Ποιμενάρχης και πνευματικός Πατήρ του ιστορικού Καστελλόριζου, συνεχόμενος εκ μεγίστης ποιμαντικής αγωνίας δια το μέλλον της νήσου, κρούω από την εσχατιά αυτή της ελληνικής επικράτειας τον κώδωνα του κινδύνου και κάμνω έκκληση εις τους αρμοδίους κυβερνητικούς φορείς να επιδείξουν υψίστη εθνική μέριμνα και ευαισθησία στους χειρισμούς του καίριου τούτου ζητήματος της καθ’ ημάς ευλογημένης, θεοσώστου και θεοστηρίκτου ακριτικής Επαρχίας η οποία αντανακλά σ’ ολόκληρη την Πατρίδα μας. Διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση:

Το Καστελλόριζο δεν είναι «ιπτάμενο νησί» και οι κάτοικοί του δεν είναι αποδημητικά πτηνά του Αιγαίου.

Όλοι εσείς εδώ είστε οι περήφανοι ακρίτες και θεματοφύλακες που φυλάσσετε αιώνες τώρα τις Θερμοπύλες τούτες του Ελληνισμού και προσωπικώς εσείς κ. Δήμαρχε, γνωρίζετε καλώς ότι ούτε υπερβάλλουμε, ούτε κινδυνολογούμε. Χιλιάδες είναι οι επιστολές συμπαράστασης που λαμβάνετε καθημερινώς από κάθε γωνιά της υφηλίου όπου υπάρχουν Έλληνες, συμμεριζόμενοι τον αγώνα και την αγωνία μας να κρατηθεί ελληνικός τούτος ο περήφανος τόπος.

Στις κρίσιμες ιστορικές συγκυρίες που βιώνουμε ως Έθνος τούτη την περίοδο, είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε ο αναβαπτισμός του Λαού μας στις διαχρονικές ακατάλυτες αξίες, που ύφαναν στους αργαλειούς των αιώνων την εθνική μας ταυτότητα και κρατούν ζωντανά τα αντανακλαστικά της ψυχής μας. Έχουμε ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε από εθνική ομοψυχία και φιλοπατρία, από σύμπνοια και φιλαδελφία, από ομόνοια και αγάπη.

Ας προσευχηθούμε ευχόμενοι, την σημερινή εποχή που η Πατρίδα μας δοκιμάζεται και η Εκκλησία μας βάλλεται, να αφυπνιστούμε και να αναγεννηθούμε με τις θεόδεκτες πρεσβείες των Μεγάλων Βασιλέων και ισαποστόλων Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, έτσι ώστε να επανακτήσουμε το αντιστασιακό πνεύμα της Ρωμιοσύνης και να κρατήσουμε ελεύθερη και ελληνορθόδοξη, τη δοκιμαζόμενη Χώρα μας.

Ας παρακαλέσουμε, λοιπόν, όλοι μαζί τους σήμερα εορταζόμενους αγίους, να σκεπάζουν με τις θεόδεκτες προσευχές και πρεσβείες τους ολόκληρο το γένος των Ορθόδοξων και να μας αξιώνουν, να τους τιμάμε με καθαρή καρδιά - όχι μόνο εμείς, αλλά και τα παιδιά μας, και τα παιδιά των παιδιών μας - κάθε χρόνο τέτοια ημέρα εδώ στο Καστελλόριζο, εδώ που χτυπά η καρδιά της Ελλάδας “εις αιώνας αιώνων”.

Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά και ευλογημένα।»

Πηγή: Symigreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου