Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι Σύμης;

Σήμερα δημιουργήθηκε μια ομάδα στο facebook «AΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΜΗΣ» το βρήκαμε πολύ ενδιαφέρων, αλλά έχουμε μερικές ενστάσεις. Πρώτον δημιουργήθηκε σήμερα και καλεί τον κόσμο σήμερα, άρα δεν έχει ενημερωθεί κανένας! Δεύτερων θα παραπονεθούμε εμείς; Με ποια ακριβώς αιτία όταν έχουμε γίνει ρεζίλι πανελλαδικά με τα τραγελαφικά που συμβαίνουν όταν έρχεται πολιτικός; (βλ.Παυλίδη, Πάγκαλο). Το ξέρω ότι σε πολλούς δεν αρέσει αυτό που λέω , αλλά δυστυχώς κατά την προσωπική μου άποψη είναι η αλήθεια. Μακάρι να βγω ψεύτης βέβαια αλλά το τρίτο και κυριότερο που με κάνει να πιστεύω ότι μια τέτοια ενέργεια δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί είναι ότι η Συμιακοί απέχουμε λίγο από τα γεγονότα της Ελλάδας(Αθήνας). Για να σας το εξηγήσω αυτό ακόμα και στον θάνατο του Γρηγορόπουλου καμία κινητοποίηση δεν έγινε και το χειρότερο είναι ότι πολλά παιδιά δεν το κατάλαβαν καν. Τώρα αντικειμενικά πιστεύετε ότι μπορεί να πιάσει κάτι τέτοιο; Εδώ δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για άλλα θέματα πιο σοβαρά. Δεν θέλω να απαξιώσω αυτό το κίνημα (μιλάω ΜΟΝΟ για την Σύμη) αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα να γίνει.

Για να μην παρεξηγηθώ να εξηγήσω ότι απλά για την Σύμη κάτι τέτοιο θα έπρεπε να τροποποιηθεί. Είμαστε αγανακτισμένοι για πολλούς περισσότερους λόγους από ότι στην Αθήνα. Μερικοί λόγοι για να είμαστε αγανακτισμένοι: Ελλιπής ιατρική περίθαλψη, Ακτοπλοϊκή σύνδεση(περιμένετε τον χειμώνα…), ακρίβεια (λόγω μεταφορικών), το θέμα με τις υδροφόρες, χρηματοδότηση εγκαταστάσεων κ.λπ

Οπότε αυτό που προτείνω εγώ είναι η εκδήλωση να έχει χαρακτήρα συνέλευσης και τα θέματα που θα συζητηθούν να είναι δικά μας γιατί η Σύμη δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα άλλο. Θα πρέπει να οργανωθούμε γιατί πάμε χρόνια πίσω και όσο και να μας πληγώνει οι νέοι δεν θα γυρίσουμε πίσω.

Ήθελα να γράψω κάτι τέτοιο εδώ και καιρό αλλά λίγο η έλλειψη χρόνου λίγο ότι δεν υπήρχε η αφορμή δεν μπορούσα. Να πω επίσης για να προλάβω κάποιους, ότι όλα αυτά τα γράφω από εδώ γιατί δεν μπορώ να παρευρεθώ στην Σύμη.

Το link για το fb είναι εδώ (για όσους το ψάχνουν): http://www.facebook.com/home.php?sk=group_174108309316816&ap=1

2 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με το ότι οργανώθηκε τελευταία στιγμή και δεν ενημερώθηκε καλά ο κόσμος, ωστόσο φυσικά και έχει λόγο να γίνεται κι εδώ μια τέτοια συνάντηση! Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα!! Είναι πανελλαδικά και παγκόσμια τα θέματα που δημιούργησαν το κίνημα των Αγανακτισμένων.. Προσωπικά, καλωσορίζω την προσπάθεια εδώ στη Σύμη, έστω και καθυστερημένη, ελπίζω να έχει συνέχεια και είναι δικαίωμα όσων ζούμε εδώ - Συμιακοί και μη - να συμμετάσχουμε στο κίνημα που μας εκφράζει.
    Ένας λόγος παραπάνω είναι ότι δεν έχουν καλωσορίσει εδώ όλοι τον Παυλίδη και τον Πάγκαλο, μάλιστα ντρέπονται γι'αυτά τα περιστατικά. Στην επίσκεψη του δεύτερου υπήρξαν και αντιδράσεις που "πνίγηκαν" τοπικά, αλλά να 'ναι καλά το ίντερνετ και προσφέρει ακόμη ελευθερία λόγου...
    Κάτι ακόμη, επιτρέψτε μου: το "προνόμιο" του να ζω εδώ αν θέλετε, μου επιτρέπει να ξέρω ότι για το θάνατο του Γρηγορόπουλου έγινε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στο νησί πορεία των μαθητών μέχρι το αστυνομικό τμήμα, όπου φώναζαν και συνθήματα παρακαλώ και μάλιστα κάποιοι μαθητές από δω ήταν σε απευθείας επικοινωνία στο διαδίκτυο με συμμαθητές του Γρηγορόπουλου! Σχετικό ρεπορτάζ είχε δημοσιευτεί τότε στα Νέα της Σύμης. Είδατε η Σύμη;;; :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου, άλλωστε σκοπός αυτού του μπλοκ είναι να ανταλλάσουμε απόψεις. Όμως για να μην παρεξηγηθώ, να διευκρινίσω κάποια πράγματα σε αυτά που παραθέτεις.
    Καταρχήν αν και το διευκρινίζω πιο πάνω ότι είμαι υπέρ του κινήματος αυτού. Οι «ενστάσεις» μου για αυτό το εγχείρημα στην Σύμη είναι ότι μας αρέσει η όχι αν αλλάξει κάτι δεν θα αλλάξει από την Σύμη! Για αυτό λέω ότι καλύτερα να συγκεντρωθούμε και να αλλάξουμε τα τοπικά! Όσο για την συγκέντρωση, πάλι δεν μας αρέσει αλλά αυτό που έγινε ήταν μετά από 5 μέρες και για να χάσουν μάθημα!(μην το αμφισβητήσεις το ξέρω πάρα πολύ καλά) αλλά παρόλα αυτά το σκοπό του τον έκανε.
    Τέλος, την Σύμη την είδα πολλές φορές και ήμουν περήφανος, είδα ανθρώπους να βλέπουν μπροστά και να κάνουν πολύ σωστές κινήσεις για τον τόπο τους. Όμως τώρα βλέπω το εντελώς αντίθετο, και σε αυτό πρέπει να αντιδράσουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή