Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πολυτέλειες...

Διαβάζοντας την επιστολή της κ. Ανδουτσοπούλου προς το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου,την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, με θέμα τις εφημερίες του πολυδύναμου περιφερειακού ιατρείου Σύμης, και παραμένοντας τόσο καιρό εκτός Σύμης, μου δημιουργείτε εύλογα η απορία, ποιος οικογενειάρχης θα επισκεφτεί την Σύμη το καλοκαίρι ενώ γνωρίζει την κατάσταση; Κάποιοι ίσως να μην καταλαβαίνουν τον αντίκτυπο που μπορεί να επιφέρει στο νησί μας η έλλειψη βασικής ιατρικής περίθαλψης. Θα πρέπει να δούμε ακόμα με περισσότερη προσοχή το γεγονός αν δούμε τον μέσο όρο ηλικίας των τουριστών του νησιού μας. Κανένας δεν έρχεται για την ξέφρενη νυχτερινή ζωή!!! Μας αρέσει ή όχι όλοι επιζητούν την ηρεμία και την χαλάρωση που προσφέρουμε. Μέχρι στιγμής μόνο κινήσεις προς το αντίθετο κάνουμε.(θα επανέλθουμε σε αυτό σε άλλη ανάρτηση).

Δεν θέλω καν να σκέπτομαι αν κάποιος τουρίστας πάθει κάτι στο νησί μας τι έχει να γίνει στα Μ.Μ.Ε και πόσο αρνητική διαφήμιση μπορεί να προκαλέσει αυτό για το νησί μας. Οι αντοχές των δύο γιατρών έχουν εξαντληθεί όπως είναι φυσικό, και για να πούμε την αλήθεια δεν είναι η πρώτη φορά που παραπονιόμαστε μέσω επιστολών. Αυτό είναι το αστείο της υπόθεσης, οι επιστολές έτσι όπως πάνε στα γραφεία έτσι καταλήγουν στους κάδους. Για ένα τόσο σοβαρό θέμα χρειάζονται περαιτέρω κινήσεις και μπορεί να βρισκόμαστε σε καλύτερη κατάσταση από ότι τότε που κινητοποιηθήκαμε αλλά δεν χρειάζεται να φτάσουμε στο ίδιο σημείο. Αναρωτιέμαι σε αυτήν την χώρα πότε θα ξυπνήσουμε και θα αντιδρούμε ώστε να καλυτερεύσουν τα πράγματα πριν φτάσουμε στο απροχώρητο. Πρέπει να θρηνήσουμε και άλλα θύματα; Η κατάσταση αυτή ερημώνει το νησί μας. Η ιατρική περίθαλψη είναι το μεγαλύτερο δικαίωμα μας και πρέπει να παλέψουμε για αυτό και ας είναι αυτονόητο.

Πιο μεγάλο ενδιαφέρων παρουσιάζει η απάθεια που δείχνουν για το γεγονός όλα τα μη τοπικά Μ.Μ.Ε, αφού μάλλον το θέμα δεν «πουλάει». Το κράτος της Αθήνας θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρων στα προβλήματα της παραμεθόριου περιοχής αλλιώς όλο και θα αυξάνονται οι «πρωτευουσιάνοι» .

Χίλια και παραπάνω δίκια έχει η κυρία Ανδουτσοπούλου όταν αναρωτιέται πως θα αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα περιστατικά από έναν γιατρό, όμως για να έρθουμε και στα δικά μας που σκοπίμως τα άφησα για το τέλος, ξεχνά μάλλον ότι και εκείνη αφήνει όλους τους μόνιμους κατοίκους με έναν γιατρό, για μεγάλα διαστήματα τον χειμώνα. Και αν και θα πρέπει να τις δώσουμε τα εύσημα για την προσφορά της στο νησί, δεν ξεχνάμε και τον «εκβιασμό» που δημιουργήθηκε πριν τις εκλογές. Μπορεί αυτό να μην έχει απόλυτη σχέση με τον παρόν θέμα, αλλά όταν υπολειτουργούμε δεν επιδεινώνουμε την κατάσταση και κυρίως δεν θέτουμε σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών για τα προσωπικά οφέλη…

Το χειρότερο της υπόθεσης για τους μόνιμους κάτοικους Σύμης είναι ότι οι δύο γιατροί φαίνεται να είναι σε αντιπαράθεση μεταξύ τους. (Για τον παραπάνω λόγο.) Για αυτό μια φιλική συμβουλή προς τους γιατρούς: αφήστε τις όποιες πολιτικές αντιπαραθέσεις, άλλωστε θεωρητικά στο ίδιο στρατόπεδο είστε! Μας αποδείξατε ότι δεν κάνετε για πολιτικοί, οπότε θερμή παράκληση ασχοληθείτε μόνο με το λειτούργημα που ασκείτε γιατί είστε πολύτιμοι για εμάς.

Άλλο ένα σενάριο που μου έρχεται στο μυαλό, είναι να κλείσει η Α.Ν.Ε.Σ μετά το καλοκαίρι. Εκεί που θα μείνουμε χωρίς κανένα καράβι, και θα παρακαλάμε τον Πανορμίτη να μην πάθει κάποιος κάτι σοβαρό γιατί δεν θα υπάρχει καμία ελπίδα.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλο αυτό είναι προφανές. Η Σύμη πάει πολλά πάρα πολλά χρόνια πίσω, σε περιόδους που οι περισσότεροι από την συντακτική ομάδα δεν έχουμε ζήσει. Και δεν είμαστε διατεθειμένοι να ζήσουμε οπότε πρέπει να κάνουμε κάτι να αλλάξει η κατάσταση γιατί θα ερημώσουμε…

Υ.Γ Αν τα διαβάσει κάποιος εκτός Σύμης αυτά, θα πει ότι εδώ δεν έχει η Ρόδος γιατρούς και εσείς θέλετε πολυτέλειες; (το διαβάσαμε και αυτό!) Εμείς όλους αυτούς τους καλούμε να μείνουν έναν χειμώνα Σύμη αφού ζούμε τόσο ωραία και ζητάμε και πολυτέλειες!

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΜΑΣ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΙΑΤΡΙΚΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Ε, ΡΕ ΤΙ ΚΑΝΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΡΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΙΣΤΕ. ΜΗ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή