Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στη Σύμη

Λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου από την Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Σύμης για την άξια θαυμασμού ενέργεια τους। Σας ευχαριστούμε για την προσπάθεια που κάνετε και σας ευχόμαστε να συνεχίσετε.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου :

Σαράντα περίπου εθελοντές κάθε ηλικίας, Έλληνες και ξένοι, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Σύμης για καθαρισμό των ακτών την Κυριακή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ξεκίνησαν στις 10.30 από το Γιαλό με προορισμό την αγαπημένη παραλία ντόπιων και ξένων, τον Αι Γιώργη Δυσάλωνα. Ο καθαρισμός της παραλίας διήρκεσε περίπου 3,5 ώρες και μαζεύτηκαν 32 σακούλες «γίγας» με κάθε λογής σκουπίδια!

Πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια, κονσερβοκούτια, φελιζόλ, σύριγγες, σακουλάκια από σνακς, συσκευασίες φαρμάκων και αντηλιακών, καλαμάκια, σπασμένα γυαλιά κ.α. είχαν «πνίξει» τους θάμνους με τα σκίνα και ήταν πεταμένα κατά μήκος όλης της παραλίας. Χωρίς αμφιβολία, πολλά από αυτά τα είχαν φέρει τα ρεύματα της θάλασσας, αλλά πολλά σίγουρα ήταν απομεινάρια της ανεύθυνης συμπεριφοράς και της έλλειψης παιδείας που διακατέχει αρκετό κόσμο και αφήνει σκουπίδια πίσω του φεύγοντας από μια παραλία.

Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε γιορτή με ζωντανή μουσική και ποτά στο Γεφυράκι στο Γιαλό. Όσοι συμμετείχαν το πρωί στον καθαρισμό, αλλά και πολλοί φίλοι που εργάζονταν ή είχαν άλλες υποχρεώσεις και δεν κατάφεραν να έρθουν, συγκεντρώθηκαν για να μεταδώσουν το μήνυμα του εθελοντισμού και της δράσης για το περιβάλλον.

Η Ε.Π.Ο.Σ. ευχαριστεί θερμά για τις ευγενικές προσφορές που βοήθησαν να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της ημέρας, τους:

Λούκα Φρατζαδάκη, Μανωλέσκο Γιάννη, Σκιαθίτη Γιώργο, Μανωλέσκο Φιλήμονα, τα σούπερ μάρκετ Ταχάς, Αφοί Χατζηπέτρου και Εμπορειόν, τα καταστήματα Syminet και Αφοί Αντωνιάδη, καθώς και τους μουσικούς Mike Harman, Suzan Williams και Ιορδάνη Αττιτή.

Περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφικό υλικό μπορεί να δει κανείς στο ιστολόγιο της ομάδας www.eposymis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου