Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ποιοί ειμαστε!

Αγαπητοί αναγνώστες,

Ζούμε στο 2011, σε μια χρονιά από τις δυσκολότερες που περνάει η Ελλάδα. Η χώρα μας, όσο κυλούν οι μέρες σβήνει, ώσπου να έρθει το απόλυτο σκοτάδι. Ένα λιθαράκι αυτής της ταλαιπωρημένης Ελλάδας είναι και ο τόπος μας, η Σύμη! Ένα νησί-ζωγραφιά, που όπως λέει και μια γνωστή φράση «Ο Θεός είχε κέφια, όταν τη δημιούργησε».

Η Σύμη μας , όμως αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα (ακτοπλοϊκό, κυκλοφοριακό, ιατρικής περίθαλψης κ. α) κι ενώ έχουν γίνει προσπάθειες, λύση δεν έχει επέλθει. Ύστερα, από πολύμηνη παρακολούθηση των εξελίξεων στη Σύμη, αποφασίσαμε, εμείς, μια ομάδα νέων ατόμων, να δώσουμε ζωή σε αυτόν τον ισότοπο. Στόχος μας είναι να ενημερώνουμε τους αναγνώστες μας για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο νησί, να εκφέρουμε την άποψή μας και παράλληλα να προτείνουμε λύσεις για τυχών προβλήματα.

Αγαπάμε τον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Οφείλουμε να τον υπηρετούμε, όμως δε μας αρέσει να κολακεύουμε κανένα. Έχουμε το θάρρος να λέμε τα κακώς κείμενα εκεί που χρειάζεται και να απευθυνόμαστε με τον τρόπο που πρέπει στις αρχές του τόπου, ανάλογα με τις κινήσεις τους. Δε φοβόμαστε, δε διστάζουμε. Λέμε ακριβώς αυτό που πιστεύουμε και Είμαστε αυτό που λέμε.

Είμαστε εδώ, για να εκφράσουμε την άποψη μας ελεύθερα, ακόμα κι αν αυτή δεν είναι σύμφωνη με την γνώμη των άλλων. Βέβαια, δεχόμαστε σχόλια και κριτική, ώστε να ανοίξουμε περισσότερο τα μάτια μας. Βρισκόμαστε στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία κι αυτή δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Οφείλουμε να λέμε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε κι ας κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε ή να δυσφημιστούμε. Ως νέοι άνθρωποι διαθέτουμε ελεύθερο πνεύμα!

Σας θέλουμε όλους δίπλα μας, να προσπαθήσουμε το καλύτερο για τη Σύμη. Ζητάμε τα σχόλια και τις απόψεις σας. Δεν πρόκειται να διατάσουμε μπροστά σε κανέναν κίνδυνο και άτομο. Είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώνουμε χωρίς φίμωση και απειλές. To blog μας είναι το μόνο ανεξάρτητο που δημοσιεύει τις εξελίξεις στη Σύμη. Δεν πρόκειται να καταντήσουμε η «επίσημη» ιστοσελίδα του Δήμου Σύμης. Δεν πρόκειται να γίνουμε παπαγαλάκια κανενός. Δεν εκπροσωπούμε κανένα άτομο, κόμμα, παράταξη κλ. π. Δεν παρουσιαζόμαστε, ως σωτήρες, αλλά ως άτομα που νοιάζονται πραγματικά για το νησί τους και ονειρεύονται να το δουν να ευημερεί…

Η συντακτική ομάδα του symiland.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου