Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Το «Διαγόρας» στη Σύμη!

Είναι γεγονός. Συμβαίνει αυτό ακριβώς που διαβάζετε στον τίτλο. Οι διαπραγματεύσεις για τη δρομολόγηση του πλοίου «Διαγόρας» της εταιρίας Blue Star Ferries είχαν αίσιο τέλος, αφού από την Παρασκευή 27/5 έχουν ήδη ξεκινήσει δρομολόγια από Πειραιά προς Σύμη. Τα δρομολόγια θα είναι δύο φορές την βδομάδα, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το δρομολόγιο της Παρασκευής θα έρχεται στη Σύμη μέσω Σαντορίνης, κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην τουριστική άνθιση του νησιού μας. Τώρα, γιατί το Διαγόρας δεν άρχισε τα δρομολόγια πριν 5 χρόνια, ένας Θεός ξέρει. Ή μάλλον κάποιοι ξέρουν, αυτοί που έχουν συμφέροντα. Εκτός, κι αν το πλοίο μίκρυνε ή μεγάλωσε το λιμάνι ή στην τελική ο καπετάνιος είναι πιο… μάγκας.

Ας ελπίσουμε, ότι η Σύμη θα βγει σιγά-σιγά από το αδιέξοδο με το ακτοπλοϊκό, μιας και η σύνδεση με τον Πειραιά είναι πλέον πραγματικότητα. Για τη γραμμή Σύμη-Ρόδος το πρόβλημα είναι τεράστιο, ειδικά το χειμώνα, κάτι το οποίο έχουμε αναλύσει σε άλλο άρθρο μας, λόγω της κατάντιας της Α.Ν.Ε.Σ, η οποία έχει καταρρεύσει…

2 σχόλια: