Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Οδηγεί τον Α.Ο. Σύμης στη νέα εποχή

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Η ΔΡΑΣΙΣ» και τη Σοφία Κασιώτη παραχώρησε ο προπονητής του Α.Ο. Σύμης, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που μεγαλούργησε με τα χρώματα του Διαγόρα προτιμάει την ξενιτιά, όσον αφορά την προπονητική. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος ρισκάρει και φεύγει έξω από τα όρια της Ρόδου (εργάστηκε και στον Ποσειδώνα Καρπάθου). Ποτέ του δεν έπεσε χαμηλά για να κάνει το χόμπι του και δε συμβιβάζεται με τις εκάστοτε διοικήσεις, ώστε να καταφέρει εύκολα, κάνοντάς τα «πλακάκια» να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία μιας ομάδας. Σε καμία περίπτωση δε θέλει άτομα να επεμβαίνουν στο έργο του, όσο άσχημο κι αν είναι αυτό για κάποιους. Εκτός των άλλων, στα θετικά παρατηρείται και η προσαρμοστικότητα του στις ομάδες που εργάστηκε, ως προπονητής.

Στην αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε πριν λίγες βδομάδες, ο κ. Σωτηρόπουλος βρισκόταν στο τιμόνι του Α.Ο. Σύμης και όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται στον πάγκο της Σύμης και την επόμενη σεζόν. Ήδη κατάφερε να βάλει την σφραγίδα του στην ομάδα του νησιού μας. Πέτυχε με τον τρόπο του την παραμονή της ομάδας στην Α2 κατηγορία, σχετικά εύκολα, τερματίζοντας στην 6η θέση. Από την πρώτη στιγμή έδωσε μια νέα δυναμική και πνοή στην ομάδα, η οποία έδειξε και σημαντικά σημάδια οργάνωσης.

Ένα μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε:

Παναγιώτη, η χρονιά τελείωσε και η ομάδα παρέμεινε σχετικά εύκολα στην κατηγορία. Ποιός είναι ο απολογισμός σου για τη φετινή σεζόν;

Πιστεύω πως τα πήγαμε αρκετά καλά και είχαμε μια αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα. Νομίζω πως έχω αποδείξει επανειλημμένα ότι μπορώ και ανταπεξέρχομαι σε καταστάσεις πίεσης και έχω ένα στυλ τέτοιο που βοηθάω παίχτες και ομάδες να βρουν γρήγορα τον εαυτό τους. Θεωρώ πως όπου έχω πάει έχω "φτιάξει" ένα ωραίο και υπολογίσιμο σύνολο.

Θα ανανεωθεί το συμβόλαιο σου με τον Α.Ο. Σύμης;

Το συμβόλαιο μου με την ομάδα ήταν μέχρι το τέλος της χρονιάς και κατά 99% θα είμαι και του χρόνου.

Ποιοί οι στόχοι της ομάδας για του χρόνου;

Πρωταρχικός μας στόχος είναι να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας που είναι μια πάρα πολύ καλή έδρα και κατά δεύτερον να μπορέσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην κατηγορία. Φυσικά οι στόχοι της ομάδος δε σταματούν εκεί...θα παλέψουμε όλοι μαζί για να ανεβάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται βαθμολογικά.

Διαθέτει η ομάδα το δυναμικό να πετύχει τους στόχους της;

Μπορώ να πω πως ναι. Η ομάδα έχει καλό υλικό που αν δουλευτεί σωστά μπορεί να γίνει άκρως ανταγωνιστική. Θεωρώ πως οι ομάδες που έπεσαν από την Α1 κατηγορία και που σίγουρα θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα δεν έχουν και πολύ μεγάλες διαφορές από τις ομάδες της Α2.Μεταγραφικά τώρα ίσως γίνουν κάποιες προσθήκες στο ρόστερ , αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα ούτε και μπορώ να αποκαλύψω κάτι.

Ποιές είναι οι εντυπώσεις σου από το νησί της Σύμης από πλευράς φιλάθλων, διοίκησης και κλίματος γενικότερα, μετά από ένα χρόνο συνεργασίας;

Ο Α.Ο. Σύμης έχει μεγάλο φανατικό κοινό και από το νησί και εκτός νησιού, που τον στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό και τον αγαπούν. Είναι άνθρωποι όλων των ηλικιών από τους οποίους αντλούμε δύναμη να συνεχίσουμε και να παλέψουμε για το καλύτερο. Το κομμάτι των φιλάθλων πιστεύω είναι από τα πιο βασικά σε κάθε ομάδα ,όχι μόνο επειδή δίνει επιπλέον κίνητρο στους παίχτες να αποδώσουν τα μέγιστα στον αγωνιστικό χώρο ,αλλά κυρίως για τον ουσιαστικό ρόλο που παίζουν στην εμψύχωση τους. Τώρα όσον αφορά τη διοίκηση τα πράγματα μπορώ να πω είναι το ίδιο καλά μιας και οι άνθρωποι εκεί με αγκάλιασαν με αγάπη και όλοι μαζί σαν μια "γροθιά" κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ανεβάσουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει. Παρόμοιο κλίμα επικρατεί και στην προπόνηση μιας και με τα παιδιά έχουμε δημιουργήσει κώδικα επικοινωνίας. Πιστεύω πως αυτή η ηρεμία που έχουμε σε όλα τα επίπεδα θα μας αποδώσει στο μέλλον.

Παναγιώτη πέρσι ήσουν στον Ποσειδώνα Καρπάθου, από νησί σε νησί το πας, θα μπορούσε να πει κανείς πως έχεις πάρει τα νησιά σε αποκλειστικότητα. Αυτό που οφείλεται; Είναι οι προτάσεις που δέχεσαι τέτοιες ή κάπου είναι και από σένα;

Εδώ στη Ρόδο τα πράγματα ανατρέπονται μέρα με τη μέρα. Βλέπεις ένα προπονητή τη μια μέρα να είναι σε μια ομάδα και την επόμενη να παίζει αντίπαλος της. Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που θα "γλείψω" για να παραμείνω κάπου ή να πάω αλλού. Το κάνω καθαρά από χόμπι και όχι για τα λεφτά, αυτό πιστεύω είναι και το μυστικό που πάντα κατορθώνω να κρατάω την ομάδα μες το παιχνίδι, σε όποια κατηγορία και αν έχω πάει. Είμαι άνθρωπός που τολμώ εκεί που οι άλλοι φοβούνται να ρισκάρουν. Βέβαια το "ατού" μου είναι πως προσαρμόζομαι εύκολα , αλλά δε συμβιβάζομαι, ούτε επιτρέπω να επεμβαίνουν στη δουλειά μου διοίκηση και λοιποί παράγοντες.

Κόουτς αφού έχεις ασχοληθεί με τις ομάδες των νησιών , θα έχεις δει και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από κοντά. Σε σύγκριση πάντα με τις ροδίτικες ομάδες ποιά είναι τα κυριότερα;

Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες εκτός Ρόδου είναι το συγκοινωνιακό. Μπορεί δηλαδή η ομάδα από το νησί να ξεκινήσει στις 7.00 π. μ. και να γυρίσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Φυσικά και αγωνιστικά οι παίχτες δεν μπορούν να αποδώσουν το ίδιο μετά από τόση ταλαιπωρία που έχουν υποστεί. Επίσης τα δρομολόγια δεν είναι πάντα "βολικά" και τόσο συχνά το χειμώνα ,που πολλές φορές ή αναγκαζόμαστε να έρθουμε αυθημερόν ή να καθίσουμε και λίγο παραπάνω. Όλα αυτά λοιπόν είναι κούραση και επηρεάζουν την ομάδα. Βέβαια τα παιδιά πλέον κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχουν εξοικειωθεί με αυτή την κατάσταση, αλλά δε παύει να είναι κάτι που τους επιβαρύνει σωματικά και ψυχολογικά, αφού αναγκάζονται να το ζούνε εβδομάδα παρά εβδομάδα. Το αξιοζήλευτο βέβαια είναι πως τα παλληκάρια αυτά παίζουν για τη φανέλα και το νησί τους, παίζουν για την αγάπη που τρέφουν στην ομάδα τους, για άθληση, για χόμπι και δεν παίρνουν ούτε ένα χαρτζιλίκι γι'αυτό,σε αντίθεση με κάποιους παίχτες εδώ που το έχουν κάνει επάγγελμα. Θεωρώ πως είναι αξιέπαινα και τους αξίζουν πολλά μπράβο για το μεγαλείο ψυχής που δείχνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου